Scrambled egg

Beste bijtjes! Vandaag een makkelijk en lekker recept voor bij de lunch. Ik heb het over scrambled egg of zoals wij het in de volksmond noemen: roerei. Je kan dit op heel veel verschillende manieren maken en er van alles door gooien, wat je maar lekker vindt! Ik zal hieronder vertellen hoe ik het liefste roerei eet en hoe ik dit maak.

Wat heb je nodig?
2 pers.
– 3 eieren
– 5 cherry tomaatjes
– 4 theelepels bieslook

Stap 1: Doe de drie eieren bij elkaar in een bakje en klop deze door elkaar zodat er een geel mengsel ontstaat. Snij de cherry tomaatjes in klein stukjes.
Stap 2: Nu doe je het ei mengsel in een warme (anti-aanbaklaag) pan. Zelf doe ik geen boter in de pan omdat ik dit lekkerder vindt, is de anti-aanbaklaag niet meer helemaal goed raad ik je wel aan om boter te gebruiken.
Stap 3: Roer het ei zodat het allemaal kleine stukjes worden (snap je het al; roerei?).
Stap 4: Voeg nu de bieslook toe en de tomaatjes. Goed blijven roeren anders heb je kans dat het ei aanbakt en dan is niet de bedoeling.
Stap 5: Laat dit een paar minuutjes in de pan warm worden. Blijf intussen wel roeren! Als het ei mooi egaal geel is geworden (dus al het vocht is weg!) is het klaar.

✿✿✿  Smakelijk eten!

Tip: lekker op geroosterd brood of op een kaiserbrötchen.

 

Recept voor tonijnsalade!

Hallo bijtjes! Gisteren avond aten wij pasta met tonijn roomsaus, dit was echt lekker. We hadden alleen 1 blikje tonijn te veel gekocht dus ik kon vandaag mooi van dat blikje een tonijnsalade maken. Het is de eerste keer dat ik zelf tonijnsalade maak, meestal deed ik dit samen met mijn moeder. Dit houdt in dat ik vooral proefde en zij het maakte, ik was toen 12 en had nog niet ontdekt hoe leuk ik het vind om zelf in de keuken te staan.  Een vriend van mij heeft mij op weg geholpen gisteren avond met wat tips voor de salade -thanks Bram!!-.  Oké dan komt nu het recept van de tonijnsalade…

Wat heb je nodig?
2 pers.
– 1 blikje tonijn (ik gebruikte John West tonijnstukken in water)
– 
3 eetlepels yoghurt mayonaise
– bieslook
– groene olijven met knoflook (ik gebruikte een bakje van de Albert Heijn)

Stap 1: Haal de tonijn uit het blikje en doe het in een vergiet. Laat de tonijn even uitlekken. Als de tonijn is uitgelekt doe je het in een bakje.
Stap 2: Snij de tonijn in wat kleinere stukjes met een mesje. Als het goed is valt de tonijn zo uit elkaar en hoef je het niet te snijden op een snijplank!
Stap 3: Pak 4 / 5 olijven en snij deze in plakjes en doe deze in het bakje bij de tonijn. Je kan ook meer olijven gebruiken als je dat wilt, pas de hoeveelheid gerust aan!
Stap 4: Voeg de yoghurt mayonaise en bieslook toe. De bieslook doe je ook naar smaak. Ik heb er 4 thee lepels bieslook in gedaan maar hier kan je prima van afwijken. Nu goed roeren!

Stap 5: Even proeven of je het lekker vindt! Als je het lekker vindt kun je de tonijnsalade op een boterham doen maar ook op een bolletje of cracker.

✿✿✿ Smakelijk eten.

Recept voor eiersalade!

Dag blije bijtjes! Het is morgen Pasen en daarom ben ik vandaag weer druk geweest in de keuken. Oké oké misschien is druk niet helemaal het goede woord want ik heb eiersalade gemaakt en dat is helemaal niet veel werk! Hij is ook heel erg lekker geworden en daarom wil ik hem graag met jullie delen. Je hebt er niet veel ingewikkelde ingrediënten voor nodig, dat scheelt! Hier komt het recept…

Wat heb je nodig?
4 pers.

– 6 eieren
– 6 eetlepels mayonaise
– 1,5 lepel mosterd
– 20 gram bieslook

Stap 1: Doe 6 eieren in een pannetje met water. Als het water kook zet je het eierwekkertje (ha-ha-ha) op 8 minuten zodat de eieren hard gekookt zijn.
Stap 2: Laat de eieren even afkoelen en pel ze daarna! Als je dit hebt gedaan prak je de 6 eieren zoals je hierboven op de foto ziet.
Stap 3: Snij of knip de basilicum in kleine stukjes en meng deze met het geprakte ei, mayonaise en mosterd.

Stap 4: Goed roeren, even proeven! Als je hem lekker vindt dan ben je alweer klaar!

Ik ga de eiersalade morgen tijdens het paas ontbijt eten, nu al zin in. Fijne Pasen allemaal en eet veel (chocolade) eitjes!  ✿✿✿