Risotto

2016-05-09 17.29.20

Hallo allemaal! Toen ik klein was vond ik risotto al super lekker. Meestal maakt men risotto met champignons maar dit vond ik echt super vies (nog steeds trouwens) dus dat haalde ik eruit… Na een periode risotto uit pak te hebben gegeten begon ik dit erg zout te vinden en heb ik mijn eigen risotto recept gezocht! Eentje zonder champignons en niet zo zout.  Het recept heb ik van de Albert Heijn en het is voor 4 personen.

Nodig:
Rasp
♥ 1 courgette
♥ 1 ui
♥ 2 teentjes knoflook
♥ 250 gram risotto rijst
♥ 1 liter bouillon (groente / kip)
♥ 125 gram ham blokjes
♥ 2 eetlepels olijf olie
♥ Geraspte kaas

2016-05-09 17.33.51

Aan de slag!
♥ Zet de bouillon klaar, snij de ui en knoflook. Rasp de courgette.
♥ Verwarm de olijf olie en fruit de ui + knoflook hier 2 minuten in.
♥ Voeg de rijst toe, schep deze goed om zodat de korrels gaan glanzen.
♥ Voeg alle courgette en ham blokjes in 1 keer toe en schep alles goed om.
♥ Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Zacht laten koken, laat de deksel van de pan!
♥ Na ongeveer 20 minuten is de risotto klaar! Proef na 15 minuten een klein hapje.

2016-05-09 17.59.47

Serveer de Risotto met geraspte kaas!

Alvast smakelijk eten! ♥