Verhuizen #6

Dit is Sjoerd. Helemaal zeker weten doe ik het niet want ik heb Sjoerd niet in onze tuin gezet. Wel heb ik hem de naam Sjoerd gegeven. Vinden jullie hem ook een echte Sjoerd? Ja hé. Precies. Ik zal jullie even aan onze huis mascotte Sjoerd voorstellen.

Sjoerd is een bever van middelbare leeftijd die houdt van lezen en van een kopje thee op zijn tijd. Ook houdt hij van lange gesprekken bij het haardvuur rond middernacht.

Oké dit slaat nergens op. Ik weet niet precies wie Sjoerd de bever is maar de vorige bewoners van ons huis hebben hem laten staan dus zal ik voor hem zorgen. Met liefde. Ik vraag mij altijd af bij zo’n beeld waarom iemand dat in zijn of haar tuin zet. Zou de vorige bewoner gek zijn geweest van bevers? Is het een erf stuk van iemand die gek was op bevers? Dacht de vorige bewoner dat het een eekhoorn was en is die nu teleurgesteld omdat het een bever is? We zullen het nooit weten bijtjes. Laat je fantasie los gaan over Sjoerd, wel netjes houden alsjeblieft.

Elke ochtend voor dat ik de duifjes voer zal ik Sjoerd over zijn kopje aaien. Zo ben ik. We hebben wel een serieus probleem als Sjoerd Ingrid blijkt te zijn. Kak. Niet over nagedacht.