Vanille ~ Speculaas cupcake

Written by Maaike

Hai bijtjes!

Mijn tweede tentamen zit achter de rug en dat vond ik wel een goede reden om cupcakes te bakken. Voor het cupcakes bakken heb ik een recept gebruikt van de Albert Heijn en deze iets aangepast. Het recept is voor vanille cupcakes maar ik heb ook wat speculaas poeder (bij sommige) toegevoegd. Aangezien ik ze heel lekker gelukt vond wil ik het recept graag met jullie delen. Hieronder staat hoe ik de cupcakes heb gemaakt!

Algemene dingen
20 minuten in de oven
oven op 200 graden
tip: een ijsschep is ideaal om het beslag in de vormpjes te doen

✿ Wat heb je nodig?
125 gram boter (zacht)
125 gram kristal suiker
8 gram vanille suiker (dit is 1 klein zakje)
2 eieren op kamer temperatuur
3 eetlepels halfvolle melk
125 gram zelfrijzend bakmeel
speculaas poeder

Wat moet je doen?
Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius
Stap 1: doe alle suiker, vanille suiker en boter in een kom en mix dit 4 minuten tot dat het een mooi luchtig beslag is geworden.
Stap 2: je gaat nu de melk opwarmen zodat het lauw is. Dit doe je vervolgens samen met de bloem bij het beslag van boter en suiker.
Stap 3: als je alles in een kom hebt zitten doe je één voor één de eieren er bij. Je wacht met het tweede ei tot dat het eerste ei volledig is opgenomen in het beslag. Mixen maar! Dit mixen doe je ongeveer 3 minuten.
Stap 4: nu je een mooi beslag hebt gemaakt kun je kiezen of je alleen maar speculaas vanille cupcakes wil of beide. Ik heb beide gedaan vandaag. Als je dit wilt vul je nu eerst de helft van de cupcake vormpjes met het beslag.
Stap 5: als het goed is is de helft van de vormpjes gevuld met vanille beslag. Nu ga je naar eigen smaak de speculaas poeder toevoegen (goed excuus om lekker te proeven). Op het moment dat je het lekker vindt vul je de rest van de vormpjes.

Hopelijk zijn ze bij jullie net zo lekker als bij mij!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *