Cake bakken

Dag bijtjes,

heb je jezelf wel een afgevraagd hoe je een cake moet bakken? Nou precies, daarom heb ik dit berichtje geschreven voor jou. Als je dit leest en doet wat er staat bak jij een lekkere cake. Het is gewoon een basis cake, bijzondere cake maak ik ook wel vaak maar dat volgt nog. Ik dacht, ik begin met de basis. Nou smakelijk eten alvast!

→ Wat heb je nodig?
200 gram bloem
200 gram suiker
200 gram zachte boter
4 eieren

→ Wat gaan we doen?
1. Zet de oven op 170 graden en laat deze voorverwarmen terwijl jij aan het zwoegen bent in de keuken.
2. Vet de cake vorm in met boter, handig om een kwastje te gebruiken. Sommige mensen gebruiken keukenrol maar een kwastje is echt makkelijker geloof mij. En ook echt invetten anders gaat je cake niet uit het blik straks en sta je mooi voor aap.
3.  Doe de suiker met de boter in een kom en meng alles goed met de keuken garde.
4. Is de suiker en de boter goed gemixt voeg je een voor een de eitjes toe. Je doet dus een eitje in de kom,  met de keuken garde meng je het met de boter en suiker. Is het geheel verdwenen voeg je het volgende eitje pas toe.
5. Alle eitjes zijn nu verdwenen in de suiker met boter. Nu ga je de bloem toevoegen, dit doe je ook lepel voor lepel.
6. Nu heb je dus cake in vloeibare vorm, dit doe je in de cake vorm en hopsakee de oven in!

+/- 40 minuten in de oven laten. Als de tijd voorbij is prik je even met een saté prikker in de cake, blijft er niks aan het stokje zitten dan is die klaar. ✿✿✿