Marmercake bakken

Hallo bijtjes!

Aangezien ik dol ben op eten en op het maken van eten heb ik weer een cake gebakken. Deze keer werd het een marmercake. Een marmercake is een cake met cacao poeder er bij in! Vet lekker.  Hieronder vind je wat je nodig hebt en hoe je de cake moet maken. Ik vond hem erg lekker dus het is een dikke tip.

→ Wat heb je nodig?
200 gram bloem
200 gram suiker
200 gram zachte boter
2 eetlepels cacao poeder (geen nesquik!)
4 eieren

→ Wat gaan we doen?
1. Zet de oven op 170 graden en laat deze voorverwarmen terwijl jij kei hard aan het werk gaat
2. Vet de cake vorm in met een scheutje boter!
3.  Doe de suiker met de boter in een kom en meng alles goed met de keuken garde.
4. Is de suiker en de boter goed gemixt voeg je een voor een de eitjes toe. Je doet dus een eitje in de kom,  met de keuken garde meng je het met de boter en suiker. Is het geheel verdwenen voeg je het volgende eitje pas toe.
5. Alle eitjes zijn nu verdwenen in de suiker met boter. Nu ga je de bloem toevoegen, dit doe je ook lepel voor lepel
6. Als je dit gedaan heb giet je de helft van het beslag in een andere kom, hier voeg je de cacao poeder aan toe. Ook dit even goed mengen met de keuken garde.
7. Giet eerst het basis mengsel in de cake vorm en daarna giet je het cacao mengsel er op. Voor een mooi resultaat ga je even met een sate prikker zigzaggend door het mengsel.  Als je dit hebt gedaan gaat die in de oven!

+/- 40 minuten in de oven laten. Als de tijd voorbij is prik je even met een saté prikker in de cake, blijft er niks aan het stokje zitten dan is die klaar. ✿✿✿