Citroencake bakken

Written by Maaike

Hallo bijtjes!

Ik heb weer een lekkere cake gebakken in mijn vrije uurtjes. Graag deel ik het recept met jullie omdat hij erg goed gelukt was. Nou, daar gaan we dan!

→ Wat heb je nodig?
200 gram bloem
200 gram suiker
200 gram zachte boter
Flinke scheut citroensap
4 eieren

→ Wat gaan we doen?
1. Zet de oven op 170 graden en laat deze voorverwarmen
2. Vet de cake vorm in met een scheutje boter zodat de cake niet blijft plakken in de vorm
3.  Doe de suiker met de boter in een kom en meng alles goed met de keuken garde.
4. Is de suiker en de boter goed gemixt voeg je een voor een de eieren toe. Je doet dus een ei in de kom,  met de keuken garde meng je het met de boter en suiker. Is het geheel verdwenen voeg je het volgende ei pas toe.
5. Alle eieren zijn nu verdwenen in de suiker met boter. Nu ga je de bloem toevoegen, dit doe je ook lepel voor lepel
6. Nu doe je het citroensap door het beslag. Proef even goed hoe zuur jij lekker vindt. Je gebruikt niet snel te veel citroensap, de smaakt neemt af als hij in de oven is geweest. Dus wees royaal met de citroensap!
7. Giet nu het beslag in de vorm. We hadden nog wat amandelschaafsel in de kast staan, dit heb ik over de cake gestrooid! Nu mag de cake in de oven.

+/- 40 minuten in de oven laten. Als de tijd voorbij is prik je even met een saté prikker in de cake, blijft er niks aan het stokje zitten dan is die klaar. Smakelijk eten! ✿✿✿

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *