Recept voor tonijnsalade!

Hallo bijtjes! Gisteren avond aten wij pasta met tonijn roomsaus, dit was echt lekker. We hadden alleen 1 blikje tonijn te veel gekocht dus ik kon vandaag mooi van dat blikje een tonijnsalade maken. Het is de eerste keer dat ik zelf tonijnsalade maak, meestal deed ik dit samen met mijn moeder. Dit houdt in dat ik vooral proefde en zij het maakte, ik was toen 12 en had nog niet ontdekt hoe leuk ik het vind om zelf in de keuken te staan.  Een vriend van mij heeft mij op weg geholpen gisteren avond met wat tips voor de salade -thanks Bram!!-.  Oké dan komt nu het recept van de tonijnsalade…

Wat heb je nodig?
2 pers.
– 1 blikje tonijn (ik gebruikte John West tonijnstukken in water)
– 
3 eetlepels yoghurt mayonaise
– bieslook
– groene olijven met knoflook (ik gebruikte een bakje van de Albert Heijn)

Stap 1: Haal de tonijn uit het blikje en doe het in een vergiet. Laat de tonijn even uitlekken. Als de tonijn is uitgelekt doe je het in een bakje.
Stap 2: Snij de tonijn in wat kleinere stukjes met een mesje. Als het goed is valt de tonijn zo uit elkaar en hoef je het niet te snijden op een snijplank!
Stap 3: Pak 4 / 5 olijven en snij deze in plakjes en doe deze in het bakje bij de tonijn. Je kan ook meer olijven gebruiken als je dat wilt, pas de hoeveelheid gerust aan!
Stap 4: Voeg de yoghurt mayonaise en bieslook toe. De bieslook doe je ook naar smaak. Ik heb er 4 thee lepels bieslook in gedaan maar hier kan je prima van afwijken. Nu goed roeren!

Stap 5: Even proeven of je het lekker vindt! Als je het lekker vindt kun je de tonijnsalade op een boterham doen maar ook op een bolletje of cracker.

✿✿✿ Smakelijk eten.