Kaptafel maken

Hallo daar! Zoals ik in mijn vorige blog bericht vertelde zou ik terug komen op het kaptafel maken. Ik ben namelijk op dit moment bezig om zelf een kaptafel te maken. Voor de mensen die niet weten wat een kaptafel is. Een kaptafel is een meubelstuk waar je make-up en dergelijke op kan zetten. Zelf zet ik hem in de slaapkamer neer, dit is meestal ook de plek waar een kaptafel staat.

Ik wilde al een tijdje een kaptafel op mijn kamer. Dit kwam vooral om dat ik op dit moment mijn make-up spullen in de boekenkast heb staan… Niet erg handig als je aantal boeken stijgt maar je ze niet kan stallen in je boekenkast vanwege je make-up. Uiteindelijk besloot ik -in overleg met papa- om zelf de kaptafel te gaan maken! De kaptafel maak ik van een pallet. In eerste instantie was het de bedoeling dat de kaptafel uit twee pallets zou bestaan maar dit nam toch teveel ruimte in. Boven op de pallet komt een plank te liggen waarop ik mijn spulletjes kan zetten. Ik ben nu een kleine week bezig en het schiet al mooi op.

Ik ben begonnen met het zagen van de pallet. Hier heeft papa mij -gelukkig- mee geholpen. Als eerste heeft mijn vader een stuk van de pallet af gezaagd omdat hij te hoog was. Als je recht tegen een pallet aan kijkt zie je dat hij 5 verticale planken heeft. Hiervan heb ik er 2 weggehaald zodat ik deze op de klossen kan leggen als plankjes. Op de foto onder dit berichtje zie je hoe dat eruit ziet! Het meeste werk gaat in het schuren zitten. Ik wilde graag dat de kaptafel mooi glad zou worden zodat ik er niet met mijn panty of broek achter zou blijven haken. Dit was geen probleem alleen betekent dit wel dat er aardig van schuurtijd in gaat zitten. De bovenkant van de pallet heb ik met 2 soorten schuurpapier geschuurd en met de schuurmachine op de foto hierboven. De stukken waar ik minder goed bij kon heb ik met een kleinere schuurmachine gedaan. Aan deze kleinere schuurmachine zat ook geen snoer, dat was wel erg handig. Nadeel daarvan is alleen dat de batterij na een tijdje op is en dat die dan even moet opladen. Ik ben nu -eindelijk- klaar met alles schuren. De voorkant is een stuk langer geschuurd dan de achterkant. Hierdoor is de voorkant veel gladder.  De achterkant komt namelijk toch tegen de muur aan te staan. Je moet niet te veel gaan doen  natuurlijk.

Ik heb de pallet nu opgehangen in de schuur en ga morgen beginnen met verven. Als ik alles geverfd heb zal ik jullie laten weten hoe dat is gegaan. Het plan is dat ik de meubelverf van de Action gebruik. Deze is erg goedkoop en super fijn om mee te werken. Het nachtkastje naast mijn bed heb ik er ook mee geschilderd en dat is erg mooi geworden. In het berichtje over het verven van de pallet zal ik wat uitgebreider ingaan op de Action verf. Ik heb echt zin om er mee verder te gaan en kan niet wachten tot die af is! ✿✿✿