Alleen thuis met 100 dieren

Dag lieve bijtjes van mij. Het is alweer vrijdag en de week vliegt voorbij. De eerste vraag die jij jezelf nu stelt is ‘Maaike, heb jij vandaag die kwarktaart gemaakt?!’ en ik moet je teleurstellen… Ik ga hem morgen maken. Vandaag was ik druk druk druk en was er geen tijd voor een kwarktaart.

Morgen komen mijn ouders weer terug van vakantie. Ik ga er vanuit dat ze helemaal uitgerust zijn en dus 100% klaar om thuis weer alles zelf te gaan doen. En dan met name onze huisdieren. Begrijp mij niet verkeerd bijtjes, ik ben een dierenvriend. Ik wil het liefst alle dieren die er bestaan als huisdier en word intens gelukkig van dieren filmpjes. Maar als je thuis meer dan 10 soorten huisdieren hebt ben je redelijk druk. En dan denk je “is dat waar Maaike? Heb jij meer dan 10 verschillende huisdieren!’ Ja. Ja dat is waar. En als je zoveel huisdieren hebt dan is het hebben van huisdieren geen hobby meer, nee  dan is het een levensstijl. Ik zal wat voorbeelden noemen.

Ik ga er vanuit dat als jullie vakantie hebben jullie lekker uitslapen. Nou vergeet het maar. Elke dag gaat mijn wekker om 7 uur om de jonge duiven los te laten. Mijn vader wilt het liefst nog eerder, maar dat kan ik niet aan. Helaas. Behalve als het regent, dan kan ik uitslapen! Juich niet te hard want dat gebeurd om de een of andere reden echt nooit. Vervolgens ga ik eten en dan komt de volgende ronde. Jonge duiven naar binnen roepen, waterbakken leeg gooien en vullen, duiven voeren en de ren open. Als je dit leest hoor ik je denken: ‘Zoveel werk is dat toch niet?’ en dat klopt, als je het zo leest is dat niet veel werk. Klein detail, ik mag dat doen voor 60 duiven verdeeld over 4 hokken. Dan is het wel veel werk. Dat was huisdier soort 1! In de loop van dag doe ik natuurlijk de kanaries, diamant duiven, sierduiven, slang, parkiet, padden, vissen, Japanse meeuw en flappentakken. Morgen begint dus mijn vakantie zoals je wel begrijpt.

Ik zorg elke vakantie voor alle huisdieren. Leuk werk maar ook veel werk. Ik geniet van dieren en wil later ook een huis vol. Maar lieve bijtjes. Besef dat als jij staat te smelten voor de knaagdieren in de dierenwinkel dat een dier niet hetzelfde is als een spelletje. Je kan het niet in de kast zetten als je er even geen zin in hebt, je kan het niet uitzetten. Jammer joh. Dus denk gezond na voordat jij je huis vol stopt met leuke, schattige, poepige dieren. Heb je er echt tijd voor? En dan niet alleen nu, nee, heb je er ook nog tijd voor over 2 jaar? Denk goed na over verre reizen, stages, werk, uitgaan en van alles. Lekker opvoedkundig van deze meid maar ik zie helaas te vaak om mij heen mensen die dieren aanschaffen uit een impuls.

En nu ga ik mijn guilty pleasure Utopia 2 kijken. Dikke doei!