Groot worden

Dag mensen van het goede leven.
Het is even geleden maar ik ben er weer. Voor jullie de uitgelezen kans om een kijkje te krijgen in mijn enorm interessante leventje! Mijn digitale dagboek staat weer op online dus ik zal hier weer over van alles gaan schrijven. Leuk voor mijzelf om terug te lezen! Vooral de verhuisblogs, wist je dat Sjoerd nog steeds in de achtertuin staat?

Laat ik beginnen bij het begin, dat is wel zo fijn voor iedereen. Mijn laatste berichtje ging over mijn vakantie naar Sicilië, deze vakantie is ondertussen alweer 265 dagen geleden. In de periode tussen nu en toen is er best veel gebeurd maar gelukkig ook veel het zelfde gebleven. Ik woon nog steeds in het zelfde huis, heb de zelfde vriend en werk nog steeds in de zorg op een woongroep. Maar wat is er dan wel veranderd? Nou komt’ie….

Kiek nog steeds dezelfde!

Ik ben afgestudeerd! Vrijdag ga ik het papiertje ondertekenen en dan is het helemaal officieel. Ik kan nu dus zeggen dat ik een echte Social Worker ben. En mij niet meer verschuilen achter het studentenleventje. Als ik dit zo typ voel ik de verantwoordelijkheid op mijn schouders drukken. Ineens in het grote mensen leven gerold? Hier hadden ze mij niet op voorbereid op school hoor. Ik voel mij soms als een vis op het droge. Maar het komt vast allemaal goed!

Ook ben ik ergens anders gaan werken. Ik werkte altijd op een woongroep voor (jong)volwassenen en werk nu met ouderen. Super leuk om te doen! Ik werk er nog maar kort maar het voelt als of ik er al jaren werk. Goed teken lijkt mij. Had je mij in het eerste jaar gezegd dat ik dit werk zou gaan doen uiteindelijk had ik je heel hard uitgelachen hoor! Zo zie je maar weer, mensen veranderen van passie’s en dromen zo snel als het weer.
(Kleine) Indie is ook een volwassen hond geworden die zich soms nog gedraagt als kleine pup. Dit terwijl ze alles behalve een kleine pup is. Soms zorgt dit voor hilarische situaties waar wij erg hard om moeten lachen en waar zij vrij weinig van snapt.

Nog steeds dol op knuffelen!

Wat minder leuk nieuws van dit jaar was dat ik gluten allergie blijk te hebben. Zoals sommigen wel weten heb ik bijna mijn gehele leven al buikpijn en we hebben eindelijk de oorzaak gevonden! Dit houdt dus in dat ik geen gluten meer eet. Dus geen… bier, pasta, brood en taartjes meer voor mij helaas. Gelukkig zijn er genoeg gluten vrije vervangers te vinden tegenwoordig. Veel mensen vragen zich af wat er dan precies gebeurt als ik wel gluten binnen krijg. Kort gezegd: ik word ziek. De ene keer erger dan de andere keer maar ik heb er sowieso altijd last van. Soms kan ik niet recht op lopen en niks meer eten en de andere keer heb ik alleen wat buikpijn. Heel erg verschillend is dat bij mij!

Hoe lekker ziet dit er uit! En allemaal zonder gluten.

En en en! Ik ben eindelijk dit jaar naar de Efteling geweest. Volgens mij wilde ik dit al sinds ik 16 was? Ik kon helaas nooit een ‘slachtoffer’ vinden die met mij mee wilde. Gelukkig offerde Kees zich op haha! Ik heb echt genoten daar én ik ben voor het eerst in een achtbaan geweest. Dood eng maar ook hartstikke leuk.

Ook zijn Kees en ik samen een weekendje naar Wijk aan Zee geweest voor zijn verjaardag en voor mijn verjaardag een weekendje naar Maastricht. Wie had dat gedacht van deze niet vakantieganger! Ik ben trots op mijzelf. Beide mini vakanties waren op hun eigen manier genieten. In Maastricht veel bekeken en veel geleerd over de oorlog, mijnbouw en grotten en in Wijk aan Zee heerlijk kunnen uitwaaien aan de zee. Ik blijf op vakantie gaan nog steeds spannend vinden en ik moet goed opletten dat de inspanning én ontspanning in evenwicht blijft.

Op dit moment ben ik vooral (erg) moe en nog aan het bijkomen van het hele schooljaar, afstuderen, nieuwe baan en het glutendieet. Hopelijk trekt het moe zijn snel weg en kan ik voor de volle 100% genieten van deze volwassen periode -haha help- . Ik zal binnenkort een stukje schrijven over mijn doelen in de toekomst, want een doel wordt pas een plan als je hem opschrijft! Volgens mij? Nou ja, maakt ook niet uit. Er komen veel leuke dingen en ik kan niet wachten om dit allemaal op te schrijven en dit later terug te lezen. Hopelijk vinden jullie het ook leuk! Neem mijn grapjes met het korreltje zout en geniet van het leven. Embrasser la vie!