Afgestudeerd

Zit ik dan. Braaf achter mijn laptop te typen op Mavaro en voor het eerste in 20 jaar geen leerling of student meer. Op 19 juli heb ik officieel een schooltijd afgesloten door mijn diploma te voorzien van een handtekening. En daarmee sluit ik 20 jaar leerling en student zijn af. Op mijn 4e ben ik begonnen in groep 1 en op mijn 24e gestopt in het vierde jaar van Social Work. Heel gek idee als ik het zo benoem?

Op de foto hierboven zie je mij braaf mijn diploma ondertekenen. Wat ging de tijd snel! Wow. Vier jaar vlogen voor bij en ik kan mij de eerste dag nog herinneren dat ik binnen kwam op school. Wat spannend was het en wat een totaal ander toekomst beeld had ik toen nog! Gezinsvoogd bij de jeugdbescherming, dat zou het moeten worden. En vooral niet op een woongroep en al helemaal niet met mensen met een beperking. Zoals de meesten wel weten is dat even wat anders gelopen… haha.

In het derde jaar stage gelopen in de zorg en daar ook niet meer weg gegaan. Ik kan mij ook niet voorstellen dat ik ooit wat anders ga doen dan in de zorg werken.

Lekker met de meiden afgestudeerd!

Zoals de meesten van jullie weten wordt er op de dag van diplomeren altijd een leuk stukje over je verteld. Wie je bent als persoon, wat je wilt en andere leuke feitjes. Helaas was mijn studiebegeleider er niet want die was ‘wegens privé omstandigheden verhinderd’ zo vlak voor de zomervakantie. Ach vliegen in het hoog seizoen is ook stukken duurder dus ik snap het wel… Ook al is dat natuurlijk een aanname… Maar goed! Ik stond al helemaal klaar voor mijn praatje die gegeven werd door een vrouw die ik niet kende en die mij al helemaal niet kende. Ze vertelde dat mijn studie begeleider een stukje had gemaild wat er verteld kon worden. Je snapt wel dat de spanning om te snijden was want ik had mijn studie begeleider wel 4 keer (!) gezien in het derde jaar.

Het praatje was op zich wel oké. Toen ze begon over mijn actieve deelname binnen de studenten vereniging heb ik maar braaf gezegd dat het zo was. Ik kan mij het alleen niet herinneren wanneer ik in de afgelopen vier jaar actief ben geweest bij hen? Ook vond ik het geen enkel probleem dat ze het voornamelijk over mijn studiegenoot / onderzoeksmaatje en vriendin had met wie ik ‘zo’n nauwe samenwerking had wat lekker flexibel verliep’. Ze sloot af met de mooie worden ‘met jou doorzettingsvermogen kom je er wel! Volgens mij! Haha!‘ . Ja zeker, carpe diem! Och och.

Staat ze hoor! Effe lachen

Het papiertje is binnen! Er kan begonnen worden aan mijn volwassen leven. Het gaat snel mensen, super snel. Morgen ga ik kijken voor een eigen auto, samenwonen staat op de planning en ik ga voor het eerst naar Spanje. Nou wat een vorderingen!

Ik besef mij ook dat ik voor het eerst een foto van mijzelf op mijn blog heb gezet. Nou, eens moet de eerste keer zijn toch! Tot de volgende keer maar weer!